Jaquetes per córrer a l’hivern

Pol Puig Collderram

Especialista en test de material de muntanya

Durant l’hivern, les hores solars són més escasses i el fred  més intens. Aixecar-se del llit i sortir a córrer per la muntanya quan el termòmetre marca temperatures properes als 0 graus, és un gran fre per molta gent. Cada vegada tenim millor material que ens facilita poder sortir a córrer en temperatures fredes sense patir-ho tant, i gaudir corrent de la muntanya a l’hivern. Camps gebrats, boira o inclús algun camí cobert de neu, són terrenys exquisits per gaudir d’aquest esport.

En aquest article hem fet una selecció de quatre jaquetes per córrer per muntanya que a l’hivern us seran de gran utilitat. Hem seleccionat diferents models que podem utilitzar en diversos rangs de temperatures i situacions. S’han acabat les excuses per sortir a primera hora quan el termòmetre marca temperatures baixes, i el sol encara no brilla.

OS20 HOKA ULTRA TRAIL

HOKO RYU

DYNAFIT MEZZALAMA POLARTEC

SALEWA PEDROC HYBRID POLARTEC ALPHA 2/1 SOFTSHELL

OS20 HOKA ULTRA TRAIL – La més versàtil

Des d’Osca ens arriba una jaqueta excel·lent per córrer durant l’hivern. Sense necessitat de portar una samarreta interior tèrmica, la jaqueta OS20 Hoka Ultra Trail ens permet córrer amb comoditat quan les temperatures es troben entre 10ºC i 0º. Quan les temperatures baixen de 0º es recomanable portar una samarreta tèrmica interior, si l’entrenament no es d’alta intensitat.

La seva adaptabilitat el cos és molt bona i permet una àmplia llibertat de moviments. La caputxa estil “buzo” permet mantenir la temperatura corporal molt fàcilment, i els seus punys que cobreixen fins a mitja mà estalvien portar guants en alguna ocasió.

L’elasticitat del teixit i el forro interior, fan de la OS20 Hoka Ultra Trail una jaqueta que us acompanyarà ens moltes sortides per muntanya.

HOKO RYU

Una de les jaquetes més cridaneres per córrer aquest hivern, ens arriba des del Maresme. La Hoko RYU és una jaqueta de 260g de pes que s’adapta perfectament al cost del corredor gràcies a la elasticitat del seu teixit. Aquesta segona capa es càlida, i permet córrer amb ella a temperatures de fins a -3/-5 graus segons la intensitat de la sortida.

El seu coll ens protegeix, però si fa molt de fred requereix portar un buf al coll per tapar-nos la boca. La caputxa va molt arrapada al cos cosa que ajuda a mantenir la calor corporal del cap, i evita el fet d’haver de carregar un gorro.

El principal problema es que el seu teixit s’enganxa amb facilitat a la vegetació, i haurem de vigilar si correm amb ella per zones de mitja o baixa muntanya.

DYNAFIT MEZZALAMA POLARTEC

Una jaqueta per córrer amb temperatures realment hivernals. És una jaqueta originalment d’esquí de muntanya però que és de gran utilitat en aquells dies més freds. El Polartec® Alpha® es un material excel·lent per la seva capacitat tèrmica i de transpirabilitat. El seu rang de temperatures ideal és quan quan la temperatura es troba a un màxim de 5 graus, perquè si no passareu calor.

No és jaqueta lleugera ja que pesa 365 g, però la capacitat que té per mantenir-nos calents en temperatures fredes es excel·lent. A part, és una jaqueta amb gran versatilitat que us permet utilitzar-la també en diversos esports com esquí de muntanya, bicicleta de muntanya o alpinisme.

Si sou molt fredolics, aquesta jaqueta us servirà per poder córrer durant els dies més freds de l’any.

SALEWA PEDROC HYBRID POLARTEC ALPHA 2/1 SOFTSHELL

La Salewa Pedroc Hybryd Polartec Alpha 2/1 softshell és una jaqueta amb un disseny molt poc habitual que obre les portes a una gran versatilitat de temperatures però també d’esports on ens podrà ser útil.

El Polartec Alpha 2/1 torna a ser el material encarregat de mantenir-nos calents. Aquest material es combina amb un teixit tallavents amb tractament DWR que ens aporta un punt d’impermeabilitat. Aquesta combinació ens ofereix una bona protecció, però que amb temperatures molt fredes caldrà utilitzar una capa tèrmica sota.

Les cremalleres a la zona dels hombros ens permeten convertir la jaqueta en una armilla en qüestió de segons. Sense les mànigues, la jaqueta guanya en transpirabilitat mentre metenim el tronc calent. Ens serà útil per jornades que començen amb fred, però que mica en mica el sol ens escalfa i les temperatures pugen.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *