Les millors sabatilles tot terreny per córrer per muntanya

Pol Puig Collderram

Especialista en test de material de muntanya

Sabatilles per ultres, per córrer una marató, per córrer una mitja marató, per terrenys tècnics, per quan plou… les marques de sabatilles de córrer per muntanya tenen una gamma molt àmplia de models que fa molt difícil saber escollir quines són aquelles que més s’adapten a les nostres necessitats.

Si escollim unes sabatilles per córrer per muntanya molt específiques, gaudirem del seu rendiment quan les utilitzem per a aquell terreny o aquella distància en concret. Ara bé, en pagarem les conseqüències durant totes les altres sortides que acostumen a ser la gran majoria. No sempre correm pel mateix terreny.

Hi ha uns certs models de sabatilles que acostuma a passar desapercebut perquè ni són les més lleugeres, ni són els que porten els corredors professionals. Tampoc són les més cares i les marques no els hi donen tant de ressò.  Ara bé, són les que més s’adapten les necessitats diàries dels corredors.

En aquest article hem fet un recull de diversos models de sabatilles que us oferiran un rendiment excel·lent en gairebé qualsevol situació. No són la millor elecció per cap terreny en concret, però són excel·lents en el rendiment global. Han de ser la resposta correcta a la pregunta: Si només puc tenir un model de sabatilla per córrer per muntanya, quin ha de ser el meu?

I vosaltres, quin model de sabatilla de Trail Running teniu sempre a l’armari?

SELECCIÓ FEM MUNTANYA

SALOMON SENSE RIDE 4
MERRELL AGILITY PEAK 4
TOPO ATHLETIC TERRAVENTURE 2
MIZUNO WAVE MUJIN 7
LA SPORTIVA LYCAN

SALOMON SENSE RIDE 4

Probablement és un dels models que menys corredors de l’equip Salomon hagin escollit per les curses, però és una excel·lent sabatilla capaç de reunir qualitats molt difícils de trobar en un mateix model. És extremadament còmode perquè l’horma és capaç d’acomodar qualsevol tipus de peu i fer-ho durant el nombre de quilómetres que vulgueu. La part superior abraça molt bé el peu i la protecció és més que suficient per poder córrer per terrenys pedregosos i tècnics.

Un dels seus punts forts més potent, és la mitja sola Optive que ofereix un mix ideal entre amortiment i la reactivitat. Això es tradueix en poder correr molts quilòmetres sense problemes i que ho podem fer a ritmes alegres. No són unes sabatilles de competició, però ens permeten portar una velocitat de creuer a ritmes alegres. El dibuix de la sola i els materials escollits ofereixen un rendiment excel·lent en un gran nombre de terrenys. Només si hi ha molt fang notarem falta de tracció en algun moment en concret.

Sense cap mena de dubte, una elecció excel·lent per tenir a l’armari o per endur-se de viatge. No importa la ruta o la meteorologia perquè no us fallaran mai.

MERRELL AGILITY PEAK 4

La quarta versió d’un dels models emblemàtics de Merrell, l’han convertit en un extraordinària elecció com a sabatilla tot terreny per ser utilitzada de forma diària a qualsevol terreny. Les Merrell Agility Peak 4 han guanyat en comoditat, adherència en una gran varietat de terrenys i s’ha allargat la durabilitat de forma notable.

La sola s’ha fabricat amb Vibram Megagrip que és un conegut per ser un dels millors materials per córrer per muntanya. La mitja sola FloatPro és de doble densitat cosa que ens permet tenir una major protecció a la zona del taló, però un control superior a la zona dels metatarsos que ens permet escollir molt bé on treptijam. Aquesta característica és la que ens permet tenir un control del terreny per on correm.

L’upper també ha rebut moltes millores i ara abraça al peu de manera molt eficient. En tensar els cordons, els tirants ens agafen l’empenya d’una manera suau però ferma. Gràcies a aquesta combinació, permet que el corredor es mogui de forma àgil i precisa per terrenys tècnics.

Les Merrell Agility Peak 4 us permetran moureus per tot classe de terreny com vulgueu. Des de dies on tingueu ganes d’esprémer-vos al màxim, fins aquells ritmes més típics de la llarga distància on l’objectiu es anar sumant quilòmetres i desnivell positiu sense desgastar-vos massa.

TOPO ATHLETIC TERRAVENTURE 2

Un dels models més desconeguts però amb un rendiment excel·lent en qualsevol distància. Les seves característiques (tacs prominents i drop de 3 mm) poden portar-nos a pensar que són unes sabatilles específiques per carreres ràpides amb terrenys enfangats com la Taga2040 o bé, el Trail Bisaura.

Si ets un corredor acostumat a córrer amb drops baixos, les Topo Athletic Terraventure 2 són un model excel·lent que ofereix un rendiment sensacional en un gran nombre de terrenys. En ser un model de natural running la zona dels metatarsos es molt ample, cosa que ens permet tenir un control total de la trepitjada. En zones tècniques de roca o molt enfangades tindrem una trepitjada molt precisa que permet moure’s amb agilitat.

Les Topo Athletic Terraventure 2 no són unes sabatilles que enamorin a primer cop d’ull, però un cop surts a córrer amb elles les voldràs tenir sempre a l’armari.

MIZUNO WAVE MUJIN 7

La setena versió d’un dels models més emblemàtics de la marca nipona és una sabatilla ideal per tots aquells corredors de pes mitjà i alt que busquin una molt bon amortiment i drops alts. Si no us importen el ritmes, les Mizuno Wave Mujin 7 us ofereixen comoditat i protecció durant molts quilòmetres.

Es un model pensat per sumar quilòmetres i hores d’una manera fiable i molt amable als peus. Sortireu amb elles a gaudir del terreny  gràcies a l’amortiment i a la seva horma ampla capaç d’acomodar qualsevol peu. Els seus tacs en forma piramidal són capaços d’oferir-nos tracció en terrenys durs i també tous.

LA SPORTIVA LYCAN

Les La Sportiva Lycan és un model de sabatilla ideal per iniciar-se en el món del Trail Running perquè són fàcils. La principal diferència entre les dues versions que s’han llençat al mercat és la sola, perquè la primera era molt enfocada per terrenys durs, però la segona té uns tacs més marcats que ofereixen millor adherència en terrenys tous i humits.

És una sabatilla còmoda que permet córrer per qualsevol terreny i amb un rendiment notable en tots ells. Només en pedra mullada és on s’han d’extremar les precaucions perquè tota sola té un límit.


One Reply to “Les millors sabatilles tot terreny per córrer per muntanya”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *