MIZUNO HAYATE 5

La casa japonesa Mizuno ens porta de cara a aquesta primavera/estiu 2019 una nova versió, i ja és la quarta, de les Hayate. Així a gran trets i com presentació ràpida, us dic que són unes sabatilles agressives dissenyades per donar un màxim rendiment en entrenaments ràpids i per a la competició en curta i mitja distància. És una sabatilla amb la que notareu més el terreny, tot i que això ja en parlarem té la seva part negativa.

Característiques

És una sabatilla lleugera de només 330 grams en una talla 46. És molt dinàmica i s’adapta perfectament al peu. Aquestes Hayate 5 té una sola de la casa Michelin amb un taquejat molt prominent i agressiu que ens servirà per tenir una molt bona tracció tant en terrenys fàcils, com en terrenys tous o en pujades o baixades tècniques. Mizuno utlitza la tecnologia Wave a tota l’entresola per a donar-nos estabilitat i amortiguació a tota la sabatilla. A més utilitza una altra tecnologia anomenada XtaRide que dona flexió entra la part davantera i la part posterior fent que el peu s’adapti a tot tipus de superfícies. També té insertada en la part davantera una plataforma ESS Rock Plate que ens protegirà dels impactes de roques i pedres. És una sabatilles de perfil baix, amb 25mm en la part posterior i 16mm en la part davantera, tenint un drop de 9mm.

La part superior està formada per un teixit molt resistent i lleuger que transipira molt bé, tot i que no evita l’entrada d’aigua a dins del peu. La llengüeta esta cosida al upper i així evita que pedres, terra o fang ens entri a la sabatilla. El coll de les Hayate 5 és més gruixut per a que el turmell quedi més ben agafat. Porta uns cordons gruixuts que un cop els tensem i en els lliguem fan que tota la sabatilla quedi ben ajustada i no haguem de parar per re-ajustar-la posteriorment.

Sensacions

La primera sensació que vaig tenir quan me les vaig posar per primer cop va ser de suavitat i comoditat. Vaig tenir el peu molt ben recollit i les proteccions interiors em van agradar molt. Així que sense dubtar-ho vaig sortir a còrrer una mica. Amb el terreny tou a causa de les pluges del darrers dies, les Hayate 5 van respondre a la perfecció. La seva tracció tant en pujada com en baixades moderades ha sigut molt bona i el taquejat agressiu en forma de V invertida dona una molt bona resposta. Cap part de la sabatilla rellisca i la tracció és molt bona inclús en trepitjades laterals. En terrenys més tècnics amb roca, pedra humida i terrenys tous com gespa o fang moderat la tracció també ha sigut molt bona, sense relliscades. Donen molta confiança en baixades difícils. També les he provat fent series a ritmes més alts i el rendiment és espectacular. La resposta és ràpida i la lleugeresa ajuda a anar ràpid. He fet series al voltant dels 3’30” a 3’40”. 

Un dels dies que les vaig provar va nevar, el que vaig aprofitar per provar-les amb neu verge amb un gruix màxim d’uns 10 centímetres. Pensava que relliscaria, i per a la meva sorpresa tant en pujades i baixades moderades vaig poder còrrer segur sense relliscar cap vegada. 

Àrees de millora

L’única pega que li trobo és que tot i portar la placa ESS Rock Plate a la sola de la part davantera notes molt el terreny i quan portes una estona corrent comences a notar les pedres a la planta dels peus. Penseu que la part davantera només medeix 16mm, el que significa que l’amortiguació és una mica més justa. Aquestes Mizuno Hayate 5 anirien destinades per a corredors que vulguin còrrer ràpid per la muntanya, que pesin menys de 75 i que vulguin fer distàncies curtes de com a molt 21 quilòmetres. Tot això és orientatiu per què també dependrà de la vostra tècnica de carrera. Com millor tècnica, més quilòmetres podreu fer amb elles sense patir dels peus.

Conclusions

Són unes sabatilles amb una gran relació qualitat/preu, que li treureu molt de suc i que us duraran molts quilòmetres, com la majoria del calçat Mizuno, que amb les seves soles Michelin teniu Hayate 5 per a quilòmetres. A més la podreu trobar en diferents colors!

Comprar

MIZUNO


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *