Sabatilles per Ultra Trail – Quin model escollir?

Pol Puig Collderram

Especialista en test de material de muntanya

Ultra Pirineu és una de les carreres de llarga distància que més participació té a Catalunya. Enguany, Azahara García de los Salmones i Kilian Jornet han estat els vencedors d’aquesta carrera de llarga distància. El corredor català va tardar 10h i 24min a completar la volta al Parc Natural del Cadí Moixeró, mentre que Azahara va invertir 12h i 29 minuts. Darrera seu van arribar 679 corredores i corredors més, l’últim dels quals va invertir 26h i 25 minuts en completar el recorregut.

Una de les principals preguntes a les quals s’enfronta qualsevol participant en una carrera de llarga distància és l’elecció del calçat. Haurem de córrer i caminar moltes hores amb aquest calçat al peu. Ens ha d’aportar comoditat, però també protecció perquè trepitjarem una multitud de terrenys. Com més distància, més acostuma a canviar el terreny. I a més, han d’adaptar-se al nostre objectiu i cos. Sortim a correr-ho tot, o bé anem sumant quilómetres sense pressa?

Per exemple, en Kilian Jornet va escollir les noves Salomon S-Lab Pulsar de 170 grams de pes, un drop de 4mm i pensades per córrer distàncies curtes. Els 100km de la Ultra Pirineu deixen clar que no és una carrera curta, però ell és un corredor adaptat per utilitzar aquestes sabatilles en distàncies llargues. És la millor elecció? Per ell si, però no per la resta.

A continuació, us recomanem 5 models de sabatilles ideal per correr ultra trails. Cada model s’adapta a un tipus de corredor i a un objectiu determinat.

SELECCIÓ FEM MUNTANYA

SALOMON S-LAB 3
MERREL AGILITY PEAK 4
ON RUNNING CLOUDULTRA
ASICS TRABUCO MAX
MIZUNO WAVE MUJIN 7

Sabatilles per Ultra Trail – Quin model s’adapta més a mi?

Salomon S-Lab Ultra 3

Sense cap mena de dubte és un dels models més utilitzats als ultratrails actualment. Aquesta sabatilla desenvolupada per l’actual guanyador del Ultra Trail du Mont Blanc François d’Haene, és ideal per corredors poc pesats que busquen dinamisme i rendiment en carreres de llarga distància per terrenys poc tècnics.  El nou upper s’adapta al peu de manera que ens aporta una excel·lent relació entre amortiguació i protecció. Si busques correr a ritmes alegres, aquest model no et fallarà.

Merrell Agility Peak 4

Impossible cansar-se d’elles mentre correm per la muntanya, perquè són de les sabatilles més còmodes que hem pogut posar a prova els últims anys. Aquesta quarta versió ha incorporat grans novetats que l’han convertit en una sabatilla ideal per llarga distància. El nou upper abraça el peu i ens aporta una estabilitat molt bona. La combinació de la sola Vibram Megagrip i el sistema FlexConnect aporta tracció i amortiguació suficient per gairebé la majoria de terrenys pels quals podem correr. Sense cap mena de dubte, un gran encert per qualsevol carrera de llarga distància.

On Running Cloudultra

Una de les grans novetats d’aquest 2021 pensada per aquells corredors que busquen córrer ràpid en carreres de llarga distància poc tècniques i en terrenys durs. Malgrat tenir un drop de 8mm, el seu rocket accentuat ens aporta un dinamisme molt similar a correr per asfalt cosa que permet mantenir ritme elevats durant un llarg període de temps. A part, la tracció en pujada és molt bona. La amortiguació Cloudtech aporta la amortiguació i la reactivitat suficient per poder córrer a ritmes alegres.

Asics Trabuco Max

Gran elecció per aquells corredors que busquen la màxima amortiguació. Aquestes sabatilles són l’aposta maximalista de la casa japonesa per carreres de llarga distància.  Com el model anterior, el rocket es pronunciat ja que d’aquesta manera el corredor gaudeix d’una trepitjada dinàmica però amortiguada gràcies al compost FlyteFoam. Si la carrera es técnica, potser que trobem a faltar estructura però si el terreny no ho és gaudirem molt de la seva comoditat.

Mizuno Wave Mujin 7

Si per córrer ultra trail vols unes bambes que tinguin una bona estabilitat, siguin extremadament còmodes i traccionin en una gran varietat de terrenys, les Mizuno Wave Mujin 7 són una gran elecció. Es una sabatilla pesada (390g) però que aporta una comoditat molt elevada. Una elecció ideal per aquells corredors que no pensen en cap temps concret i que tenen com a principal objectiu acabar.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *